Tips om handig uw badkamer in te delen

Badkamer in te delen

Wilt u graag uw badkamer verbouwen en wilt u dus wat aanpassingen doen? Dan hebben wij een aantal tips voor u om de ruimte goed in te delen. Wij zullen u vertellen hoe u onder andere ruimte kunt winnen. Door onze tips zal uw badkamer erg trendy en persoonlijk worden en zal uw dag altijd goed beginnen en eindigen.

Badkamer voor het hele gezin

Vaak wordt er door meer personen gebruik gemaakt van de badkamer. Daarom is het handig om te kiezen voor een dubbele wastafel. Ook is het handiger om voor een tweepersoons douche te kiezen, dit neemt namelijk minder ruimte in beslag dan een luxe bad.

Douche en/of bad

Als u een douche neemt met veel glas, dan zal de ruimte groter lijken. Een douche met minder glas is dus het tegenovergestelde. Moderne badkamers komen tegenwoordig bijna altijd met een inloopdouche. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een bad en douche in één, zo creëert u ook meer ruimte.

Hout in de badkamer

U brengt veel tijd door in de badkamer. Hier kunt u ontspannen na een lange, drukke dag. Daarom is het belangrijk om voor de juiste materialen te kiezen. Hout is namelijk het materiaal dat rust en warmte uitstraalt in een badkamer. Maar er zijn natuurlijk ook vele andere soorten materialen waar u voor kunt kiezen.

Badkamermeubels

Als u kiest voor de juist badkamermeubels, dan kunt u de ruimte ook groter laten lijken.

 • Kies voor zwevende badkamermeubels
 • Grote spiegels
 • Vloerverwarming (zo laat u de muren vrij)
 • Een bad dat helemaal of voor een gedeelte in de grond zit
 • Inloopdouches, deze houden de vloer vrij
 • Een dakkapel, dit levert extra ruimte en licht op
 • Ingebouwde kasten, laat de ruimte ook groter lijken

Badkamermeubels uitzoeken

Het is soms erg lastig om badkamermeubels uit te kiezen. Het is één van de meest gebruikte meubels in de badkamer, dus wilt u dat u in één keer de juiste meubels kiest. Zo kunt u er elke dag weer van genieten. Badkamermeubels worden namelijk niet vaak veranderd, het gaat vele jaren mee. Ze moeten wel praktisch zijn. Kwieq geeft u graag enkele tips. Hou rekening houden met een aantal aandachtspunten.

Oriënteren

Het is erg van belang dat u zich van te voren goed gaat oriënteren. Er zijn namelijk erg veel badkamermeubels waar u uit kunt kiezen. Kijk goed in winkels en op het internet wat er te koop is en vergelijk de prijzen eens. Het is ook handig om vooraf een budget voor uzelf vast te stellen. Kies wel voor een budget welke in uw financiële situatie past en blijf daar binnen. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Lees verder

Een duurzame badkamer, wie wil dat nou niet?

Badkamer Kwieq

Wie wil dat nou niet, een duurzame badkamer? Een mooie badkamer die lang mee gaat en bovendien energiezuinig is. Het is van belang om op een aantal dingen te letten als u een nieuwe badkamer uitzoekt Bij het inkopen van het sanitair doet er goed aan om te kijken naar de milieuvriendelijkheid van het product. Hierbij doelen wij op zowel de productie, maar niet op de laatste plaats ook om het gebruik in uw badkamer.

Hoe weet u of een product duurzaam is?

Leveranciers geven weinig informatie over de duurzaamheid van de producten die worden aangeboden. De reden hiervan is dat leveranciers dit zelf vaak niet weten of het moeilijk vinden om dit vast te stellen. Dit wordt ook moeilijk gemaakt door de sub leveranciers waar het bedrijf onderdelen van krijgt. Dan wordt het moeilijk om vast te stellen welk milieulabel het product moet krijgen. Toch zijn er bedrijven die duurzame producten maken. Dat kunt u zien aan het FSC of het cradle2cradle label. Kunt u deze niet vinden op een product, kijkt u dan op de site van de leverancier. Vaak staat op de site wel of het bedrijf bezig is met duurzaamheid.

Lees verder

Mozaïektegels plaatsen in de badkamer

Mozaïek

Wilt u uw badkamer voorzien van een zomers imago? Dit kunt u doen door mozaïektegels in uw badkamer aan te leggen. De tegels zijn er in diverse kleuren, ze zijn eenvoudig te plaatsen en u kunt ze over oude tegels heen tegelen. Maak gebruik van dit handige stappenplan van Kwieq zodat u het direct zelf kunt doen!

Benodigdheden

 • Spons
 • Waterpas
 • Meetlat
 • Lijmkam
 • Mozaïektegels
 • Mondkap
 • Veiligheidsbril
 • Voegmiddel

Stap 1

Om te beginnen, is het natuurlijk handig om precies te weten welk oppervlak u wilt betegelen. Bedenk dit en meet vervolgens op wat de precieze breedte en hoogte dient te zijn. Zorg ervoor dat u goed uitkomt, zodat de snijranden uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn.

Lees verder

3 tips voor het kopen van een nieuwe badkamer

Nieuwe badkamer kopen

Bent u toe aan een nieuwe badkamer? Dit is een goede investering voor uw huis, maar sta wel goed stil bij iedere stap die u neemt. Met een nieuwe badkamer zult u vele jaren vooruit moeten, dus zorg ervoor dat u weet wat u koopt. Kwieq helpt u met 3 tips voor het kopen van een nieuwe badkamer.

Tip 1: goede voorbereiding

Het belangrijkst is het hebben van een goede voorbereiding. Als u een badkamer wilt kopen is het goed dat je beslagen ten ijs komt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, dus bekijk eens wat voor opties je hebt. Kijk eens in een magazine of zoek eens op internet naar de mogelijkheden. U kunt ook een badkamerspecialist inschakelen om een plan op te stellen.

Lees verder

Zelf een wastafel plaatsen? Kwieq helpt u verder!

Wastafel plaatsen

Wanneer u een nieuwe wastafel wilt hebben, kunt u deze natuurlijk zelf in uw badkamer installeren. Kwieq geeft u een handige werkwijze om deze klus perfect mee uit te voeren. U kunt ook gemakkelijk en snel een gratis offerte aanvragen voor vakmannen in uw buurt, door het contactformulier in te vullen.

Benodigdheden

Voor deze klus zult u veel voorwerpen en materialen moeten gebruiken. Het is dan ook een ingewikkelde doe-het-zelf-klus. De volgende voorwerpen zult u nodig hebben:

Wat heeft u nodig?

 • Waterpas.
 • Pen/potlood.
 • Pluggen.
 • Steeksleutel.
 • Schroefbouten.
 • Kunststof revet.
 • Wastafel en moeren.
 • Aansluitslangen.
 • Sanitairkit.

Lees verder

Profiteer van de 6% btw regeling

Badkamer renoveren 6% btw

Bent u uitgekeken op uw huidige badkamer en bent u toe aan iets heel anders? Een complete renovatie van uw badkamer is de oplossing. Vernieuw uw douche, toilet, bad, wastafels, wandtegels en vloer voor een nieuwe uitstraling. U kunt kiezen voor andere kleuren, een andere inrichting, ander sanitair of een hele andere functie aan uw huidige badkamer geven en de badkamer ergens anders in uw woning plaatsen.

6% btw regeling bij badkamer renovatie

Wanneer u op uw badkamer bent uitgekeken en uw huis ouder is dan twee jaar. Dan komt u tussen 1 maart 2013 en 1 januari 2015 in aanmerking voor de 6% btw regeling. Zo kunt u veel geld besparen op het renoveren van uw badkamer. Misschien bent u op dit moment niet van plan om uw badkamer te renoveren, maar ligt het wel in de planning om dit in de komende jaren te doen. Dan is dit een goede mogelijkheid om op dit moment alsnog uw badkamer te renoveren omdat u dat tegen een lage prijs kunt laten doen.

Lees verder

Financiële tips voor het verbouwen van uw badkamer

Badkamer verbouwen

Is uw badkamer toe aan een verbouwing, dan is het goed om stil te staan bij het financiële plaatje. Bedenk voor iedere badkamerverbouwing eerst hoe lang u (nog) van plan bent om in uw huidige woning te leven. De verbouwing moet de moeite natuurlijk wel waard zijn. Kwieq geeft u financiële tips voor het verbouwen van uw badkamer.

Prijs van uw woning stijgt

Om te beginnen is het goed om te weten dat een kundig verbouwde badkamer de prijs van uw woning laat stijgen. Helaas geldt hetzelfde voor het tegenovergestelde. Verbouwt u uw badkamer op een rommelige manier, dan kan dit een negatief effect hebben op de verkoopprijs van uw huis.

Lees verder