Badkamermeubels uitzoeken

Het is soms erg lastig om badkamermeubels uit te kiezen. Het is één van de meest gebruikte meubels in de badkamer, dus wilt u dat u in één keer de juiste meubels kiest. Zo kunt u er elke dag weer van genieten. Badkamermeubels worden namelijk niet vaak veranderd, het gaat vele jaren mee. Ze moeten wel praktisch zijn. Kwieq geeft u graag enkele tips. Hou rekening houden met een aantal aandachtspunten.

Oriënteren

Het is erg van belang dat u zich van te voren goed gaat oriënteren. Er zijn namelijk erg veel badkamermeubels waar u uit kunt kiezen. Kijk goed in winkels en op het internet wat er te koop is en vergelijk de prijzen eens. Het is ook handig om vooraf een budget voor uzelf vast te stellen. Kies wel voor een budget welke in uw financiële situatie past en blijf daar binnen. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Hoogte van het badkamermeubel

De hoogte van het badkamer meubel kunt u als volgt afmeten; u moet vanaf de grond tot het laagste punt in de wasbak gaan meten, vaak is dit rond de 70 cm. Hou wel rekening met de soort wasbak die u kiest, een opbouw- of een inbouwwasbak. Een ingebouwde wasbak is vaak wel beter op gebied van inhoud. Als u hiervoor kiest dient de hoogte rond de 80 à 90 cm te zijn.

Materialen en de eigenschappen

Vaak kiezen mensen de badkamermeubels die ze alleen erg mooi vinden. Het is ook erg van belang om eens te kijken vanuit een ander aspect. Denk bijvoorbeeld eens aan de gebruiksvriendelijkheid van de meubelen, het onderhoud ervan en de duurzaamheid. Uiteraard zit hier vaak een prijsverschil in. Echter dit verdient u snel terug door de langere levensduur.

Kleurgebruik en vormgeving

Badkamermeubels gaan erg lang mee. Kies daarom bewust voor het kleurgebruik en de vormgeving. Uitgesproken kleuren en vormen kunnen al snel weer uit de mode raken of saai worden. Wij adviseren dan ook om voor rustigere kleuren en vormen te kiezen. U wilt namelijk dat u na een aantal jaren nog steeds blij bent met uw keuze, zodat u niet veel hoeft aan te passen aan uw badkamer.

Benut de ruimte goed

Vaak zijn badkamers niet erg groot. Echter, deze wordt over het algemeen wel veelvuldig gebruikt. Het is daarom van belang om goed na te denken welke spullen u perse in de badkamer wilt hebben staan en welke eventueel een andere plek kunnen krijgen. Voorbeelden zijn handdoeken, washandjes, doucheproducten, make-up, tandenborstels, haarborstel, spiegel etc. Deze zaken hebben allemaal een plekje nodig. Hou dus rekening met de afmetingen en doel van uw badkamermeubel.

Vakman

Komt u er zelf niet uit welk badkamermeubel voor u het meest geschikt is? Of wilt u liever een meubel op maat gemaakt hebben? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag en installeren, indien gewenst, uw badkamermeubel. Onze vakman staat u graag bij. Wij werken samen met bedrijven in het gehele land, dus het maakt niet uit of u in Zeist of in Den Helder woont. Wij zijn u graag van dienst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *