Een duurzame badkamer, wie wil dat nou niet?

Badkamer Kwieq

Wie wil dat nou niet, een duurzame badkamer? Een mooie badkamer die lang mee gaat en bovendien energiezuinig is. Het is van belang om op een aantal dingen te letten als u een nieuwe badkamer uitzoekt Bij het inkopen van het sanitair doet er goed aan om te kijken naar de milieuvriendelijkheid van het product. Hierbij doelen wij op zowel de productie, maar niet op de laatste plaats ook om het gebruik in uw badkamer.

Hoe weet u of een product duurzaam is?

Leveranciers geven weinig informatie over de duurzaamheid van de producten die worden aangeboden. De reden hiervan is dat leveranciers dit zelf vaak niet weten of het moeilijk vinden om dit vast te stellen. Dit wordt ook moeilijk gemaakt door de sub leveranciers waar het bedrijf onderdelen van krijgt. Dan wordt het moeilijk om vast te stellen welk milieulabel het product moet krijgen. Toch zijn er bedrijven die duurzame producten maken. Dat kunt u zien aan het FSC of het cradle2cradle label. Kunt u deze niet vinden op een product, kijkt u dan op de site van de leverancier. Vaak staat op de site wel of het bedrijf bezig is met duurzaamheid.

Water besparen

Van vrijwel alle water gebruikende producten in uw badkamer, is er een besparende versie. Zo zijn er speciale koppelingen verkrijgbaar voor uw kraan of douchekop. Daarnaast bestaan er Wc’s met kleinere spoelingen en urinoirs die watervrij zijn. Indien u let op uw watergebruik bespaart u het meeste op uw rekening. Door een douchetimer te installeren bespaart u veel water.

Energie besparen

Naast het besparen van water is het eveneens mogelijk om te besparen op uw energierekening. Door uw badkamer goed te isoleren houdt u de warmte binnenshuis. Een warmte terugwinsysteem kan de toevoer van water voorverwarmen. Zo hoeft er minder heet water bij het water gemengd te worden. Uw warmwater voorziening hoeft op deze manier minder hard te werken. Een andere manier om uw badkamer duurzamer te maken is door gebruik te maken van LED-verlichting. Op deze manier maakt u uw badkamer duurzaam. Hier profiteert u de komende jaren van!

Dit artikel is afkomstig van een van de badkamerspecialisten van Kwieq uit Utrecht. Heeft u suggesties? Laat het ons dan weten!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *