Financiële tips voor het verbouwen van uw badkamer

Badkamer verbouwen

Is uw badkamer toe aan een verbouwing, dan is het goed om stil te staan bij het financiële plaatje. Bedenk voor iedere badkamerverbouwing eerst hoe lang u (nog) van plan bent om in uw huidige woning te leven. De verbouwing moet de moeite natuurlijk wel waard zijn. Kwieq geeft u financiële tips voor het verbouwen van uw badkamer.

Prijs van uw woning stijgt

Om te beginnen is het goed om te weten dat een kundig verbouwde badkamer de prijs van uw woning laat stijgen. Helaas geldt hetzelfde voor het tegenovergestelde. Verbouwt u uw badkamer op een rommelige manier, dan kan dit een negatief effect hebben op de verkoopprijs van uw huis.

Kies voor goed verbouwen

Kwieq raadt u dan ook aan om de verbouwing van uw badkamer altijd op een professionele wijze te laten uitvoeren. Zo vermijdt u dat uw badkamer een combinatie wordt van verschillende stijlen en afwerkingsniveaus. Spaar daarom eerst een goed bedrag bij elkaar voordat u een bedrijf aanneemt voor het uitvoeren van uw badkamerverbouwing.

Bespaar op uw kosten

Dit betekent echter niet automatisch dat u een peperdure verbouwing uit hoeft te laten voeren. U hoeft bijvoorbeeld niet alles te laten verbouwen, zo kunt u er ook voor kiezen om slechts gedeeltes te laten vervangen. Heeft u bijvoorbeeld een verouderde wand, dan kunt u ook slechts kiezen voor nieuwe tegeltjes. Andere opties kunnen zijn het plafond opnieuw latexen, of slechts de wastafel, douche of het bad laten vervangen.

iezen voor overtegelen

Wat betreft de vloertegels is het ook mogelijk om te kiezen voor overtegelen. Dit doet u doorgaans wanneer u ruimte over heeft op uw vloer. Uw vloer zal nu wel 1 tot 2 centimeter hoger liggen, waardoor u rekening zult moeten houden met uw deuren. Die moeten immers nog wel voldoende kunnen sluiten.

2 reacties

  1. Wij hebben net plannen gemaakt om onze badkamer te laten verbouwen dus deze tips komen heel gelegen! We zullen dit artikel er zeker bij houden tijdens het proces van het maken van de plannen en de verbouwing zelf. Het plan was eerst de hele badkamer te verbouwen, maar dankzij dit artikel nemen wij het nu in onze overweging maar een aantal aanpassingen te doen. Zodat de badkamer er wel goed uit komt te zien maar het niet te veel kost, zoals het verbouwen van de hele badkamer wel zou hebben gedaan! bedankt!

  2. Wat een handige tips zeg! Wij hebben de methode over tegelen gebruikt. En ik moet zeggen het ziet er prachtig uit! Bedankt voor de handige tips!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *