Mozaïektegels plaatsen in de badkamer

Mozaïek

Wilt u uw badkamer voorzien van een zomers imago? Dit kunt u doen door mozaïektegels in uw badkamer aan te leggen. De tegels zijn er in diverse kleuren, ze zijn eenvoudig te plaatsen en u kunt ze over oude tegels heen tegelen. Maak gebruik van dit handige stappenplan van Kwieq zodat u het direct zelf kunt doen!

Benodigdheden

  • Spons
  • Waterpas
  • Meetlat
  • Lijmkam
  • Mozaïektegels
  • Mondkap
  • Veiligheidsbril
  • Voegmiddel

Stap 1

Om te beginnen, is het natuurlijk handig om precies te weten welk oppervlak u wilt betegelen. Bedenk dit en meet vervolgens op wat de precieze breedte en hoogte dient te zijn. Zorg ervoor dat u goed uitkomt, zodat de snijranden uiteindelijk niet meer zichtbaar zijn.

Stap 2

Vervolgens zet u zowel horizontaal als verticaal een waterpaslijn. Zet deze op navelhoogte en zie deze lijn als een hulplijn, waarop u netjes uw matjes met mozaïek op kunt plakken. U kunt het beste vanuit één punt in het midden werken om vanuit daar naar het buiten te werken.

Stap 3

Gebruik het voegmiddel om deze toe te voegen aan de speciale voegspaan. U kunt dit middel in de voegen aanbrengen met een diagonale voegbeweging. De voeg dient uiteindelijk compleet gevuld te zijn met het voegmiddel.

Stap 4

Wat belangrijk is, is om uw matje met mozaïek na het plakken even te laten opstijven. Zo voorkomt u dat de matjes gaan schuiven. Het is echter belangrijk om hier niet te lang mee te wachten, omdat de lijm anders uitgehard zal zijn. In principe kunt u in drie kwartier voegen en lijmen.

Stap 5

Wanneer u de matjes heeft bevestigd, is het goed om de klus netjes af te werken. Zo zorgt u voor een mooi resultaat en een stralende badkamer. Met behulp van de spons kunt u de laatste resten voegmiddel eenvoudig verwijderen. Doe dit met draaiende bewegingen.

1 reactie

  1. Dat is wel een precisie. Ik heb het laten zetten. Ik kwam regelmatig even kijken maar dat is nogal een secuur werkje. Het ziet er nu prachtig uit!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *